Teater Globen

Præsenterer

EN SOMMEROPLEVELSE FOR HELE FAMILIEN MED 95 BØRN OG UNGE PÅ SCENEN OG LIVE MUSIk


FREDAG D. 21 JUNI KL 17.00 OG KL 19.30

LØRDAG D. 22 JUNI KL 13.00 OG KL 15.30


 

Det handler stykket om

Bogklubben er på vej på deres årlige tur ud i skoven, de læser i En skærsommernatsdrøm af Shakespeare, når de åbner bogen, begynder historien at udfolde sig og langsomt bliver de viklet ind i historien…. For – I en verden kaldet Elitære styres hverdagen af Styrelsen og deres stramme regler og systemer. Her møder vi de fire venner, Helena, Hermia, Lysander og Demetrius som børn.

Da de er lidt større, beslutter Hermias far at hun skal giftes med Demetrius selvom hun elsker Lysander og Styrelsen dømmer at Hermia skal gøre som hendes far befaler. De giver hende 3 dage til at træffe sit valg, at vælge døden eller bryllup med Demetrius.  For om tre dage skal Grevinderne giftes og hele Elitære skal være klar til det store bryllup. Lysander overtaler Hermia til at flygte ud i skoven, væk fra Elitære og de fortæller deres hemmelighed til Helena. 

Helena er ulykkeligt forelsket i Demetrius og hun afslører for ham at de er i skoven og så sætter jagten ind, jagten på kærligheden. Den fører de unge mennesker ind i den magiske skov, hvor andre regler gælder og hvor Alfe-kongen og dronningen, Oberon og Titania har deres egen kærlighedskamp, i en verden med levende træer, Alfer, svampe, tåge og Oberons tjenere, Puk og Kluk, der med blomsterstøv i hånden får vendt op og ned på det hele. For blomsterstøvet fortryller på magisk vis og bliver man ramt, ja så forelsker man sig i det første, man ser.

Lykkedes det for Hermia og Lysander at få hinanden ? Kan Helena vinde Demetrius hjerte ? og bliver skuespillerne klar med deres stykke til den store bryllupsfest, selvom én er blevet forvandlet til et æsel ?

MAD OG HYGGE I TEATER CAFÉEN 1 TIME FØR FORESTILLINGEN

STED: TEATERSALEN PÅ MUNKEGÅRDSSKOLEN
IDÉ OG MANUSKRIPT: SIGNE MYNBORG
MUSIK: ANDREAS UGORSKIIJ
INSTRUKTØRER: SIGNE MYNBORG, SUNE OTTERSTRØM, ANNA SOLBERG OG FAYSAL MOBAHRIZ
 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

HISTORIEN SET MED INSTRUKTØR-ØJNE

Da jeg skulle vælge hvad Globens første store forestilling skulle handle om, var det oplagt at vælge noget Shakespeare. For Globens navn opstod netop med tanke på et Shakespeare citat:  ” At hele verden er en scene, og at vi alle har vores indgange og udgange og igennem livet må spille mange roller…”

Når det er sagt, så er det ingen hemmelighed at Shakespeare er svær og jeg har aldrig før taget fat på de gamle tekster med børn.  Alligevel kunne jeg ikke lade være at tage udfordringen op. En skærsommernatsdrøm, er en stor fortælling med mange roller men med 95 medvirkende måtte vi alligevel lægge lidt til for at få hele puslespillet til at gå op. I mit arbejde særligt med filmholdet har jeg opdaget det pres de unge oplever i deres hverdag, allerede i en tidlig alder og derfra kom ideen til Elitære.

De enkelte scener karakterer og replikker bliver altid skabt i samarbejde med skuespillerne og vi arbejder med scenerne som et stort ensemble hvor alle er lige vigtige.

Det er derfor lidt usædvanligt at nogen har fået replikker med hjem og øve på, men det har været en stor fornøjelse at se hvordan, selv nogle af de yngste har turde at tage Shakespeares poetiske sprog til sig og enkelte har sågar på eget initiativ udviklet deres egne Shakespearske vers. Vi har prøvet at skabe en historie der ikke hører til i en bestemt tid, for som det er med de store fortællinger, og dem har Shakespeare flere af, så vil historien altid være gældende.